newsletter

Bezpieczne zakupy w Katowickiej
press room

#Hot16Challenge2, czyli mocna szesnastka od Katowickiej i Teatru Śląskiego

Błyskawicznie rosnąca popularność #Hot16Challenge2 i jego wyniki pokazują, że w trudnych czasach społeczeństwo potrafi reagować szybko, solidarnie i skutecznie! W ramach akcji zebrano już niemal 2 miliony złotych, a to jeszcze nie koniec! W odpowiedzi na nominację od Gemini Park Tychy, do grona biorących w udział w akcji dołączyła Galeria Katowicka. Przy współpracy z Teatrem Śląskim, który na co dzień z sukcesem prowadzi Scenę w Galerii, Katowicka przygotowała swoją wersję popularnej hip-hopowej „szesnastki”. Wykonał ją w śląskim anturażu popularny aktor, Dariusz Chojnacki – „ bo kto by to nagrał, dział marketingu? Pha!”.

Pliki do pobrania #Hot16Challenge2 Katowickiej_informacja prasowa #Hot16Challenge2 Katowickiej_photo

Krew znów potrzebna – akcje honorowego krwiodawstwa przed Galerią Katowicką

Światowa pandemia COVID-19 przeorganizowała plany nie tylko indywidualnych osób i przedsiębiorstw, ale również szpitali. W lokalnych lecznicach na odwołane w marcu oraz kwietniu zabiegi czekały setki pacjentów. Teraz, w związku z powrotem do codziennego funkcjonowania szpitali, Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa apeluje o pomoc i oddawanie krwi. Cenny dar przekazać można m.in. 19, 20 i 21 maja w godz. 10:00-15:00 na placu przed Galerią Katowicką.

Pliki do pobrania Krew znów potrzebna_krwiobus przed katowicką_informacja prasowa

Gastronomia i usługi wracają do pełnego funkcjonowania w Galerii Katowickiej

Zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 16 maja 2020 r. w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii, w ramach trzeciego etapu planu odmrażania gospodarki, z dniem 18 maja salony kosmetyczne i fryzjerskie zostały ponownie otwarte w Galerii Katowickiej.

Również od 18 maja, w pełnym zakresie, przy stosowaniu ścisłych reguł sanitarnych, działają restauracje i kawiarnie. Klienci mogą skorzystać z oferty gastronomicznej Galerii Katowickiej na miejscu w lokalach i w strefie restauracyjnej.

Zarówno lokale i punkty gastronomiczne, jak i usługi fryzjerskie oraz kosmetyczne, funkcjonują zgodnie z wytycznymi sanitarnymi opracowanymi dla każdego z tych sektorów przez Ministerstwo Rozwoju i Głównego Inspektora Sanitarnego.

Pliki do pobrania Gastronomia i usługi wracają do pełnego funkcjonowania w Galerii Katowickiej_informacja prasowa

Większość sklepów w Galerii Katowickiej ponownie otwarta

Decyzją Prezesa Rady Ministrów, na mocy rozporządzenia z dnia 2 maja 2020 r., w Galerii Katowickiej zniesiona zostaje duża część dotychczasowych ograniczeń w funkcjonowaniu. Otwieramy większość sklepów i punktów usługowych. Galeria Katowicka nadal stosować będzie rygorystyczne zasady bezpieczeństwa higienicznego.

W Galerii Katowickiej otwarta zostanie duża część sklepów i punktów usługowych, za wyjątkiem lokali rozrywkowych, czyli Multikina, Sceny w Galerii, Fit4Kids oraz wybranych punktów świadczących usługi kosmetyczne, takich jak QuickNails, Jean Louis David, Akademia Berendowicz&Kublin czy ThaiSabai&Lily Nail Spa.

Restauracje i najemcy strefy foodcourt będą działać jedynie w formule zakupów na wynos.

Pliki do pobrania Większość sklepów w Galerii Katowickiej ponownie otwartainformacja prasowa

Katowicka wspiera śląskich lekarzy

Indywidualni ludzie, stowarzyszenia czy firmy inicjują wiele działań, realnie wspierających służbę zdrowia w czasie koronawirusa. Galeria Katowicka, należąca do Employees Provident Fund of Malaysia reprezentowanego przez Savills Investment Management i zarządzana przez APSYS Polska, aktywnie włączyła się w akcję „Śląsk drukuje dla medyków w koronie”. Dzięki jej pomocy 500 przyłbic wyprodukowanych metodą 3D trafi docelowo do ponad 30 śląskich szpitali. Katowicka wspiera też akcje oddawanie krwi.

Pliki do pobrania Katowicka wspiera śląskich lekarzy_informacja prasowa

Galeria Katowicka dla autyzmu

Natężenie dźwięków, intensywne światło jarzeniówek, gwar ludzi, tłok – wszystko to sprawia, że wizyta w centrum handlowym dla osoby autystycznej jest wręcz nieznośna. Skuteczną próbę zniwelowania tych trudności podjęła Galeria Katowicka, która jako pierwsze centrum handlowe w Polsce wprowadziła szereg udogodnień, podnoszących komfort zakupów osobom ze spektrum. W kwietniu, Światowym Miesiącu Wiedzy na Temat Autyzmu, warto przypomnieć pionierskie, kompleksowe rozwiązania programu Katowicka dla Autyzmu.

Pliki do pobrania Galeria Katowicka dla autyzmu_informacja prasowa Galeria Katowicka na niebiesko_photo

„Śląsk drukuje dla medyków w koronie” – Katowicka dołącza do akcji

Mnóstwo pojawiających się obecnie inicjatyw potwierdza, że w tym trudnym czasie potrafimy zjednoczyć się i pomagać sobie w bardzo różny sposób. Inicjatywy podejmują indywidualni ludzie, stowarzyszenia czy fundacje. Wspierać mogą też firmy – udowadnia to Galeria Katowicka dołączając do akcji „Śląsk drukuje dla medyków w koronie”. Dzięki zaangażowaniu Katowickiej większość szpitali w regionie zostanie wyposażona w ochronne przyłbice drukowane metodą 3D.

Pliki do pobrania Przyłbice dla medyków od Katowickiej_informacja prasowa Śląsk drukuje dla medyków w koronie_plakat

Na placu przed Galerią Katowicką nadal można oddawać krew

Na placu przed Galerią Katowicką Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa prowadzi akcje honorowego krwiodawstwa. Zapotrzebowanie na krew jest ogromne – przez najbliższe dni: 23, 24, 25, 26 oraz 28 marca będzie okazja do przekazania tego cennego daru potrzebującym. W związku z obecną sytuacją epidemiczną w kraju pobory krwi wykonywane są z zachowaniem szczególnych środków ostrożności.

Pliki do pobrania Krwiobus pod Katowicką_informacja prasowa

Fundacja WWF w Galerii Katowickiej

W Galerii Katowickiej ma miejsce cykl interesujących i pouczających spotkań. Na miejscu odbywa się proekologiczna akcja edukacyjna, którą prowadzą reprezentanci Fundacji WWF. Specjaliści mówią m.in. o tym, jak pomóc zagrożonym gatunkom oraz o ogromnym wpływie naszych nawyków i wyborów na środowisko naturalne. Wydarzenie potrwa od 5 do 7 marca.

Pliki do pobrania WWF w Katowickiej_informacja prasowa WWF w Katowickiej_plakat

Bitwa na Konsole, Czyli Festiwal Gamingowy w Galerii Katowickiej

W Katowickiej zapowiada się interesujące wydarzenie, pierwsze takie w historii galerii. Na miejscu, aż przez trzy dni, przy sześciu nowoczesnych stanowiskach rozgrywane będą rekreacyjne wirtualne pojedynki oraz zawody, w których zdobyć można nagrodę o wartości wynoszącej nawet 2 000 złotych. Do udziału w Turnieju FIFA20 obowiązują uprzednie zapisy. Festiwal Gamingowy odbędzie się w dniach 27-29 lutego. Gościem finałowej fazy rozgrywek będzie Adrian „Kamyk” Kamiński.

Newsletter

Administratorem danych osobowych jest Estlin Investments spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (kod pocztowy: 00-839), przy ul. Towarowej 28 (zwana dalej Spółką). Dane osobowe w zakresie podanym w formularzu będą przetwarzane przez Spółkę w celach marketingowych, zgodnie z wyrażoną zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Dane osobowe mogą być ujawnione pracownikom lub współpracownikom Spółki, jak też podmiotom udzielającym wsparcia Spółce na zasadzie zleconych usług i zgodnie z zawartymi umowami powierzenia, jak też udostępnione podmiotom, o których mowa w klauzuli zgody. Dane osobowe przetwarzane w ww. celu będą przetwarzane do czasu odwołania zgody na poszczególny cel, w przypadku jej wyrażenia. Każda osoba posiada prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych lub do wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych przed jej odwołaniem. Osoba, której dane dotyczą, ma prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie jej danych osobowych narusza przepisy RODO. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Podając adres e-mail wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych przez Estlin Investments spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w celu marketingowym, realizowanym poprzez wysyłanie informacji handlowych dotyczących działalności Galerii Katowickiej drogą elektroniczną na podany adres e-mail.
Podaj swój numer telefonu aby otrzymywać oferty specjalne
Podając numer telefonu wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych przez Estlin Investments spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w celu marketingowym, realizowanym poprzez wysyłanie informacji handlowych dotyczących działalności Galerii Katowickiej w postaci SMS na końcowe urządzenie telekomunikacyjne - telefon komórkowy, którego nr podano powyżej.

• MĘŻCZYZNA
  • KOBIETA
CO MNIE INTERESUJE
Dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, także w formie profilowania. Profilowanie będzie miało na celu umożliwienie przygotowania najlepszej, spersonalizowanej oferty i dedykowanych reklam.
Zapoznałam/-łem się z treścią Regulaminu.