newsletter

Bezpieczne zakupy w Katowickiej
press room

Wyjazd z Galerii Katowickiej w trakcie Tour de Pologne

W środę, 5 sierpnia, kolarze biorący udział w 77. Tour de Pologne zawitają do Katowic. To tutaj, tradycyjnie pod katowickim Spodkiem, zaplanowano metę katowickiego etapu wyścigu. Kolarze przejadą ulicami Katowic po raz 11. Czasowe zmiany w organizacji ruchu drogowego, związane z wydarzeniem, obejmą także okolice Galerii Katowickiej. Zamknięty będzie wyjazd od strony ul. Mikołowskiej oraz ul. Słowackiego.

Tegoroczny Tour de Pologne będzie pierwszym etapowym wyścigiem kolarskim UCI World Tour po przerwie związanej z pandemią koronawirusa.

Pliki do pobrania Wyjazd z Galerii Katowickiej w trakcie Tour de Pologne Tour de Pologne 2020_Katowice

Multikino w Galerii Katowickiej wznowiło działalność

Najnowsze produkcje, kultowe realizacje ostatnich lat i przedpremierowe seanse – to wszystko czeka na miłośników filmu w Galerii Katowickiej. W ostatnią środę, 22 lipca, po długiej przerwie spowodowanej pandemią, w nowym reżimie sanitarnym wyświetlone zostały tu pierwsze projekcje. Widzowie zobaczyli m.in.: thriller „Niewidzialny człowiek”, horror „Annabelle wraca do domu” czy ponadczasowe animacje: „Krainę Lodu 2” oraz „Króla Lwa”.

Wszyscy ci, którzy z utęsknieniem oczekiwali, aby móc ponownie zasiąść w wygodnym fotelu przed dużym ekranem, mogą już rezerwować bilety na seanse dostępne w bogatym repertuarze multipleksu w Katowickiej.

Pliki do pobrania Multikino w Galerii Katowickiej wznowiło działalność Otwarcie Multikina w Katowickiej 22.07.2020

Galeria Katowicka wraca do gry z nową energią

Po kilku miesiącach ścisłej kwarantanny życie powoli wraca do normy – w pełni otwarta została także Galeria Katowicka, która wracając do gry z nową, wakacyjną energią, przygotowała dla swoich klientów mnóstwo niespodzianek. Na miejscu czekają m.in. sezonowe wyprzedaże, akcja „Słodko-Słony”, w której klienci otrzymują vouchery do strefy kawiarni i restauracji oraz wiele innych atrakcji.

W Galerii Katowickiej niemal wszystkie lokale są już otwarte i działają w normalnym trybie – klienci mogą wybierać z szerokiej oferty zakupowej, spotykać się w restauracjach i kawiarniach oraz korzystać z punktów usługowych czy strefy coworking. Oczywiście nadal najważniejsze jest bezpieczeństwo odwiedzających i personelu, dlatego nieustannie ściśle przestrzegany jest reżim sanitarny.

Pliki do pobrania Galeria Katowicka wraca do gry z nową energią Słodko_Słony_zabawa w Katowickiej

Malarka tworzy obraz miasta w średniowiecznej technice – prosto z Katowickiej

Od kilku dni na poziomie +2 Galerii Katowickiej, przy przeszklonej ścianie nieopodal strefy restauracyjnej, przy jednym ze stolików z widokiem na przyległe kamienice powstają szkice i przedmalarskie akwarele. Tworzy je Katarzyna Meres, artystka specjalizująca się w wykonywaniu obrazów niezwykle rzadką techniką realizmu przed-klasycznego, wywodzącą się ze średniowiecza. Malarka jest jedną z niewielu kobiet na świecie tworzącą w tym stylu.

Pliki do pobrania Malarka tworzy obraz miasta w średniowiecznej technice - prosto z Katowickiej Katarzyna Meres w Galerii Katowickiej

Biura podróży w Galerii Katowickiej już otwarte

Od 1 lipca znów czynne są biura podróży w Galerii Katowickiej. Dla wszystkich, którzy myślą o wakacyjnym wyjeździe, ITAKA, Rainbow, TUI oraz Coral Travel Wezyr Holidays przygotowały szeroką ofertę, dostosowaną do obecnej sytuacji. Personel biur pomoże nie tylko znaleźć odpowiednią propozycję, ale odpowie też na pytania o to, gdzie można wyjechać, na jakich zasadach i jak wygląda obowiązujący reżim sanitarny.

Pliki do pobrania Biura podróży w Galerii Katowickiej już otwarte Galeria Katowicka_photo

Galeria Katowicka z nowymi najemcami

Chcąc zapewnić jak najbogatszą ofertę dostosowaną do rosnących wymagań rynku, Galeria Katowicka otwiera się na kolejne nowości. W ostatnim czasie swoją ofertę handlowo-usługową uzupełniła o sześć nowych propozycji. Tezenis, Many Mornings, Crocs, Semilac, IQOS oraz PANEK Car Sharing wzmacniają poszczególne kategorie branżowe, dając klientom dodatkowe powody do odwiedzin w obiekcie.

Pliki do pobrania Galeria Katowicka z nowymi najemcami

Pełne funkcjonowanie Galerii Katowickiej

Zgodnie z kolejnymi wytycznymi dla centrów handlowych z dnia 5 czerwca 2020 roku, przygotowanymi przez Ministerstwo Rozwoju w konsultacji z GIS, na pasaże Galerii Katowickiej wracają strefy wypoczynku. Otwarta została również strefa rozrywki dla dzieci oraz coworking. Zaproponowane przez Ministerstwo nowe wytyczne wprowadzają również zmiany w funkcjonowaniu restauracji i strefy food court.

Pliki do pobrania Pełne funkcjonowanie Galerii Katowickiej

#Hot16Challenge2, czyli mocna szesnastka od Katowickiej i Teatru Śląskiego

Błyskawicznie rosnąca popularność #Hot16Challenge2 i jego wyniki pokazują, że w trudnych czasach społeczeństwo potrafi reagować szybko, solidarnie i skutecznie! W ramach akcji zebrano już niemal 2 miliony złotych, a to jeszcze nie koniec! W odpowiedzi na nominację od Gemini Park Tychy, do grona biorących w udział w akcji dołączyła Galeria Katowicka. Przy współpracy z Teatrem Śląskim, który na co dzień z sukcesem prowadzi Scenę w Galerii, Katowicka przygotowała swoją wersję popularnej hip-hopowej „szesnastki”. Wykonał ją w śląskim anturażu popularny aktor, Dariusz Chojnacki – „ bo kto by to nagrał, dział marketingu? Pha!”.

Pliki do pobrania #Hot16Challenge2 Katowickiej_informacja prasowa #Hot16Challenge2 Katowickiej_photo

Krew znów potrzebna – akcje honorowego krwiodawstwa przed Galerią Katowicką

Światowa pandemia COVID-19 przeorganizowała plany nie tylko indywidualnych osób i przedsiębiorstw, ale również szpitali. W lokalnych lecznicach na odwołane w marcu oraz kwietniu zabiegi czekały setki pacjentów. Teraz, w związku z powrotem do codziennego funkcjonowania szpitali, Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa apeluje o pomoc i oddawanie krwi. Cenny dar przekazać można m.in. 19, 20 i 21 maja w godz. 10:00-15:00 na placu przed Galerią Katowicką.

Pliki do pobrania Krew znów potrzebna_krwiobus przed katowicką_informacja prasowa

Gastronomia i usługi wracają do pełnego funkcjonowania w Galerii Katowickiej

Zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 16 maja 2020 r. w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii, w ramach trzeciego etapu planu odmrażania gospodarki, z dniem 18 maja salony kosmetyczne i fryzjerskie zostały ponownie otwarte w Galerii Katowickiej.

Również od 18 maja, w pełnym zakresie, przy stosowaniu ścisłych reguł sanitarnych, działają restauracje i kawiarnie. Klienci mogą skorzystać z oferty gastronomicznej Galerii Katowickiej na miejscu w lokalach i w strefie restauracyjnej.

Zarówno lokale i punkty gastronomiczne, jak i usługi fryzjerskie oraz kosmetyczne, funkcjonują zgodnie z wytycznymi sanitarnymi opracowanymi dla każdego z tych sektorów przez Ministerstwo Rozwoju i Głównego Inspektora Sanitarnego.

Pliki do pobrania Gastronomia i usługi wracają do pełnego funkcjonowania w Galerii Katowickiej_informacja prasowa

Newsletter

Administratorem danych osobowych jest Estlin Investments spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (kod pocztowy: 00-839), przy ul. Towarowej 28 (zwana dalej Spółką). Dane osobowe w zakresie podanym w formularzu będą przetwarzane przez Spółkę w celach marketingowych, zgodnie z wyrażoną zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Dane osobowe mogą być ujawnione pracownikom lub współpracownikom Spółki, jak też podmiotom udzielającym wsparcia Spółce na zasadzie zleconych usług i zgodnie z zawartymi umowami powierzenia, jak też udostępnione podmiotom, o których mowa w klauzuli zgody. Dane osobowe przetwarzane w ww. celu będą przetwarzane do czasu odwołania zgody na poszczególny cel, w przypadku jej wyrażenia. Każda osoba posiada prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych lub do wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych przed jej odwołaniem. Osoba, której dane dotyczą, ma prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie jej danych osobowych narusza przepisy RODO. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Podając adres e-mail wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych przez Estlin Investments spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w celu marketingowym, realizowanym poprzez wysyłanie informacji handlowych dotyczących działalności Galerii Katowickiej drogą elektroniczną na podany adres e-mail.
Podaj swój numer telefonu aby otrzymywać oferty specjalne
Podając numer telefonu wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych przez Estlin Investments spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w celu marketingowym, realizowanym poprzez wysyłanie informacji handlowych dotyczących działalności Galerii Katowickiej w postaci SMS na końcowe urządzenie telekomunikacyjne - telefon komórkowy, którego nr podano powyżej.

• MĘŻCZYZNA
  • KOBIETA
CO MNIE INTERESUJE
Dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, także w formie profilowania. Profilowanie będzie miało na celu umożliwienie przygotowania najlepszej, spersonalizowanej oferty i dedykowanych reklam.
Zapoznałam/-łem się z treścią Regulaminu.