newsletter

Galeria Katowicka

Bezpieczne zakupy w Katowickiej
press room

W Galerii Katowickiej powstało „Teatralne zdjęcie sezonu”

15 grudnia odbyła się finałowa gala online prestiżowego ogólnopolskiego Konkursu Fotografii Teatralnej. Po raz pierwszy w jego historii dwie nagrody główne zdobył jeden uczestnik – Przemysław Jendroska. Jedno ze zwycięskich ujęć zostało wykonane w Katowickiej. Fotografia, przedstawiająca Artura Święsa przed próbą generalną do spektaklu na Scenie w Galerii, otrzymała miano „Teatralnego zdjęcia sezonu”.

Pliki do pobrania W Galerii Katowickiej powstało „Teatralne zdjęcie sezonu” Teatralne zdjecie sezonu_fot. P. Jendroska

Katowicka włącza Święta bez stresu!

Czas przygotowań do Świąt nie powinien być powodem do niepokoju. Przekonuje o tym Galeria Katowicka, która uruchomiła bezpłatną usługę pakowania prezentów oraz elfie doradztwo podarunkowe. Na klientów czekają również kolejne nowości i zmiany… A wszystko po to, by włączyć Święta bez stresu!

Nie masz pomysłu, jak zapakować prezent? A może nie wiesz, co kupić najbliższym pod choinkę, bo „wszystko już było”? Nie ma problemu – od 4 grudnia w Katowickiej Elfy pakują prezenty, a od 18 grudnia pojawi się tu nowa grupa Elfów, która w mgnieniu oka przybiegnie na ratunek zapominalskim i odkładającym zakup podarunków na ostatnią chwilę.

Pliki do pobrania Katowicka włącza Święta bez stresu! Katowicka włacza Swięta bez stresu

Świat Książki w Katowickiej kręci się piętro niżej

Na poziomie -1 Galerii Katowickiej pojawił się nowy punkt. To Księgarnia Świat Książki, przeniesiona z innej lokalizacji w obiekcie. Odwiedzający znajdą tu ogromny wybór światowej i polskiej literatury, gry, muzykę, zabawki i artykuły papiernicze.

Ważna informacja dla wszystkich, którzy uwielbiają książki! Lubiana Księgarnia Świat Książki od 25 listopada działa na poziomie -1, obok sklepu TK Maxx. Nowości, hity wydawnicze i klasyka – od ambitnych tytułów dla wymagających, przez literaturę popularną, aż po książki dla dzieci, artykuły papiernicze i tekstylne, zabawki, gry oraz zestawy kreatywne i płyty muzyczne – to wszystko można znaleźć w Księgarni Świat Książki.

Pliki do pobrania Świat Książki w Katowickiej kręci się piętro niżej Księgarnia Świat Książki w Galerii Katowickiej

Widzowie czują się bezpiecznie w kinach sieci Multikino!

Sieć kin Multikino oraz YourCX w październiku br. zbadali odbiór reżimu sanitarnego, który został wprowadzony w kinach wraz z ich ponownym otwarciem po wiosennym lockdownie. Wyniki jednoznacznie pokazują, że widzowie w kinach sieci Multikino czują się bezpiecznie.

Kina w Polsce zaczęły wznawiać działalność po lockdownie w czerwcu br. wdrażając rządowe wytyczne. Według październikowego Raportu Multikina nt. odbioru reżimu sanitarnego w kinach 91% badanych podczas seansu w kinie czuło się na tyle bezpiecznie, że planuje kolejną wizytę. Wśród czynnika, który ma największy wpływ na poczucie bezpieczeństwa 70% osób wskazało limit miejsc na sali kinowej, który pozwala na zachowanie bezpiecznego dystansu pomiędzy widzami.

Cieszymy się, że tak duży procent badanych czuje się bezpiecznie w naszych kinach, tym bardziej, że nasi pracownicy każdego dnia dokładają wszelkich starań aby tak było dzięki przygotowanemu zapleczu sanitarnemu. Kino jest miejscem bezpieczniejszym niż inne podobne miejsca spędzania wolnego czasu, ponieważ na salach miejsca alokowane są przez system biletowy, który automatycznie narzuca odpowiedni odstęp, a widzowie podczas seansu siedzą tyłem do siebie i nie prowadzą rozmów oraz mają obowiązek zakrywania nosa i ust – dodaje Paweł Świst, Prezes Zarządu Multikino S.A.

W salach kinowych widzowie są zobowiązani do zajmowania wskazanego na biletach miejsca, zachowując bezpieczny odstęp. Obowiązek zachowania wolnego miejsca między osobami nie dotyczy opiekuna z dzieckiem poniżej 13 roku życia, opiekuna osoby niepełnosprawnej oraz osób, które na co dzień razem mieszkają.

Z badań monachijskich naukowców zaprezentowanych przez serwis medonet.pl wynika, że zachowanie bezpiecznej odległości oraz właściwej cyrkulacja powietrza na sali teatralnej – analogicznej do sali kinowej – sprawia, że osobom siedzącym na widowni zakażenie się wirusem nie zagraża dodaje Świst.

W październiku w Polsce wprowadzono żółte i czerwone strefy. Kina sieci Multikino znajdujące się w poszczególnych strefach są otwarte w reżimie sanitarnym i utrzymują obowiązujące limity. Liczba dostępnych miejsc na salach kinowych została ograniczona do 25%.

Doceniamy fakt, że pomimo znaczącego rozszerzenia wprowadzanych obecnie obostrzeń, rząd umożliwił kontynuację działania kin w całej Polsce. W naszym odczuciu to słuszna decyzja, ponieważ na świecie od miesięcy prowadzone są badania, które potwierdzają, że kina, choć są pomieszczeniami zamkniętymi stanowią najniższy stopień zagrożenia pod względem rozprzestrzeniania koronawirusa. Jedno z takich badań zostało przeprowadzone przez UC Davis Health, a Natascha Tuznik, profesor chorób zakaźnych na Uniwersytecie Kalifornijskim  podkreśla, że nosząc maseczki i będąc w przestrzegającym zasad bezpieczeństwa kinie, które zapewnia zaplecze sanitarne istnieje mniejsze ryzyko transmisji wirusa z osoby na osobę niż w wielu innych miejscach, w których codziennie przebywają ludzie – dodaje Paweł Świst.

Poza zapleczem sanitarnym, dla zapewnienia bezpieczeństwa, klienci kupujący w kasach Multikina bilety mogą płacić za nie bezgotówkowo kartą płatniczą, Blikiem i telefonem bądź nabyć je online poprzez stronę www.multikino.pl lub przy użyciu bezpłatnej aplikacji mobilnej Multikina.

Zaprezentowana część raportu Multikina nt. odbioru reżimu sanitarnego w kinach powstała na podstawie anonimowego mailowego badania ankietowego przeprowadzonego przez firmę badawczą YourCX w październiku 2020 roku.

Już ponad 1000 godzin pracy nad projektem „Making Cities Vibe”

Październik 2020 jest czwartym miesiącem prac nad powstającym w Galerii Katowickiej projektem Katarzyny Meres. Nad obrazem „Making cities vibe” artystka spędziła już ponad 1000 godzin. Aktualnie dokładane są kolejne warstwy farby olejnej – docelowo będzie ich od 40 do 50, w obraz wpisany został kolejny wizerunek muzy – Leny, a artystka podjęła współpracę z amerykańską organizacją Jameslist.org. Bieżące postępy prac można podziwiać w Katowickiej co tydzień, od środy do soboty.

Pliki do pobrania Ponad 1000 godzin pracy nad projektem „Making Cities Vibe" Making Cities Vibe w Galerii Katowickiej

Galeria Katowicka solidarna z #17milionami

Galeria Katowicka dołączyła do Ogólnopolskiej Kampanii Społecznej #17milionów dedykowanej osobom cierpiącym na mózgowe porażenie dziecięce. Dziś, 6 października 2020, w Światowy Dzień Mózgowego Porażenia Dziecięcego w geście solidarności z osobami z MPD rozbłysła na zielono.

Pliki do pobrania Galeria Katowicka solidarna z #17milionami Galeria Katowicka na zielono_06.10.2020

Nowe marki i usługi w Galerii Katowickiej

Po raz kolejni partnerzy biznesowi potwierdzają potencjał Galerii Katowickiej, jednego z najlepszych śląskich centrów handlowych. Zyskała ona nowych najemców, a kolejni powiększają powierzchnie swoich lokali.

2 października na poziomie 0 Katowickiej otwarty zostanie ponad 200-metrowy salon Distance.pl, należący do prężnie rozwijającej się sieci salonów z obuwiem sportowym.

Pliki do pobrania Nowe marki i usługi w Galerii Katowickiej Galeria Katowicka_photo

Dom Aniołów Stróżów i Galeria Katowicka łączą siły, by pomagać

Nadal jest wiele dzieci potrzebujących opieki i wsparcia oraz młodzież, która nie znajduje zrozumienia u dorosłych i rówieśników. Dla nich wszystkich bezpieczną przystań tworzy 8 placówek Domu Aniołów Stróżów, z którym od niedawna współpracuje Galeria Katowicka. Od 14 września można tu wesprzeć organizację, wrzucając choćby symboliczną złotówkę do oryginalnej, żółto-szarej zakręconej skarbonki.

Pliki do pobrania Dom Aniołów Stróżów i Galeria Katowicka łączą siły, by pomagać Inauguracja Skarbonki w GK_od lewej Monika Bajka, Prezes Stowarzyszenia Dom Aniołów Stróżów; Joanna Bagińska, Dyrektor Galerii Katowickiej oraz Anna Litwa, Leasing Manager Savills Investment Management

Najemcy i galerie handlowe – współpraca i wzajemne wsparcie przynosi efekty

Pandemia mocno przemodelowała branżę retail, a wiele zaplanowanych w centrach handlowych akcji musiało ulec zmianie lub zostało całkowicie odwołanych. By pobudzić odwiedzalność i odwrócić niekorzystne trendy, konieczne jest wdrożenie nowych rozwiązań, modyfikacja kierunków działań oraz intensywna współpraca najemców i galerii. Jak to wygląda w praktyce?

Pliki do pobrania Najemcy i galerie handlowe – współpraca i wzajemne wsparcie przynosi efekty Lekko stać się EKO_Galeria Katowicka

Kolejny etap projektu „Making cities vibe” w Katowickiej

Od lipca na antresoli Galerii Katowickiej powstaje niezwykły obraz, przygotowywany w bardzo rzadkiej, wywodzącej się ze średniowiecza, technice realizmu przed-klasycznego. „Making cities vibe” malowany jest przez Katarzynę Meres, jedną z niewielu kobiet na świecie tworzącą w tym stylu. Obecnie prace wchodzą w nowy etap – artystka włącza do niego postacie ludzkie i w związku z tym ogłasza konkurs dla naturalnych oraz odważnych kobiet i dziewcząt. Wizerunki wybranych uczestniczek staną się częścią dzieła.

Pliki do pobrania Kolejny etap projektu „Making cities vibe” w Katowickiej Katarzyna Meres w Katowickiej

Newsletter

Administratorem danych osobowych jest Estlin Investments spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (kod pocztowy: 00-839), przy ul. Towarowej 28 (zwana dalej Spółką). Dane osobowe w zakresie podanym w formularzu będą przetwarzane przez Spółkę w celach marketingowych, zgodnie z wyrażoną zgodą na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Dane osobowe mogą być ujawnione pracownikom lub współpracownikom Spółki, jak też podmiotom udzielającym wsparcia Spółce na zasadzie zleconych usług i zgodnie z zawartymi umowami powierzenia, jak też udostępnione podmiotom, o których mowa w klauzuli zgody. Dane osobowe przetwarzane w ww. celu będą przetwarzane do czasu odwołania zgody na poszczególny cel, w przypadku jej wyrażenia. Każda osoba posiada prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych lub do wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych przed jej odwołaniem. Osoba, której dane dotyczą, ma prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie jej danych osobowych narusza przepisy RODO. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Podając adres e-mail wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych przez Estlin Investments spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w celu marketingowym, realizowanym poprzez wysyłanie informacji handlowych dotyczących działalności Galerii Katowickiej drogą elektroniczną na podany adres e-mail.
Podaj swój numer telefonu aby otrzymywać oferty specjalne
Podając numer telefonu wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych przez Estlin Investments spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w celu marketingowym, realizowanym poprzez wysyłanie informacji handlowych dotyczących działalności Galerii Katowickiej w postaci SMS na końcowe urządzenie telekomunikacyjne - telefon komórkowy, którego nr podano powyżej.

• MĘŻCZYZNA
  • KOBIETA
CO MNIE INTERESUJE
Dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, także w formie profilowania. Profilowanie będzie miało na celu umożliwienie przygotowania najlepszej, spersonalizowanej oferty i dedykowanych reklam.
Zapoznałam/-łem się z treścią Regulaminu.