newsletter

Galeria Katowicka

GK_header-press-room-media-1884x866

Galeria Katowicka wspiera projekt Miejska Dżungla

Ruszyła X edycja projektu Miejska Dżungla, mającego na celu zwrócenie uwagi na powszechny problem zajmowania przez nieuprawnionych kierowców miejsc parkingowych, przeznaczonych dla osób niepełnosprawnych. Program wsparła Galeria Katowicka – już w najbliższą sobotę, 9 grudnia, będą tu rozdawane ulotki informacyjne „Łam bariery, nie przepisy”. Organizatorem akcji jest Wydział Polityki Społecznej Urzędu Miasta Katowice.

Pliki do pobrania GK_04_12_2017_Miejska Dżungla w GK GK_04_12_2017_Miejska Dżungla w GK

„Shisha Pangma – ostatnia w koronie” – wystawa fotografii z archiwum Jerzego Kukuczki pojawiła się w Galerii Katowickiej!

30 lat temu jeden z najwybitniejszych polskich himalaistów, Jerzy Kukuczka, stanął na szczycie Shisha Pangma, zdobywając tym samym – jako drugi człowiek na świecie – Koronę Himalajów i Karakorum. Z tej okazji w Galerii Katowickiej pojawiła się wyjątkowa wystawa fotografii, prezentująca przebieg jego wyprawy na ostatnią spośród 14 najwyższych gór świata.

Pliki do pobrania GK_01_12_2017_Wyskawa Shisha Pangma w GK GK_01_12_2017_Wyskawa Shisha Pangma w GK

Sztukowanie na Scenie w Galerii Katowickiej!

Czy sztuka może być dla każdego? Zdecydowanie tak! Można się o tym przekonać podczas drugiej już edycji „SZTUKOWANIA” – zajęć z historii sztuki dla seniorów, przygotowanych w przyjemny i ciekawy sposób. Kolejne spotkania na Scenie w Galerii podejmą tematy: „Kicz, czyli szczęście w sztuce” oraz „Kobiety w sztuce, czyli dlaczego raz chude, raz nie”.  Zajęcia odbędą się 5 grudnia 2017 oraz 9 stycznia 2018 o godzinie 11:00. Wstęp kosztuje symboliczną złotówkę.

Pliki do pobrania GK_30_11_2017_Sztukowanie w GK

Padły rekordy odwiedzalności! Ślązacy pokochali Black Friday w wydaniu Galerii Katowickiej

W piątek, 24 listopada, Galeria Katowicka zanotowała frekwencję wszech czasów – tego dnia na zakupach pojawiło się 72 000 osób! Footfall był nawet wyższy, niż w dniu otwarcia centrum handlowego we wrześniu 2013 roku. Wszystko dzięki „Czornemu Piontkowi” i całemu „Czornemu Weekendowi”, lokalnej wersji popularnego święta zakupów Black Friday, którą Galeria Katowicka zaproponowała mieszkańcom Śląska. Czorny Weekend wspierało hasło odnoszące się do śląskiej tradycji górniczej: „fedrujemy niskie ceny do -75%”. Efekt? W Czorny Weekend na zakupy do Galerii Katowickiej przybyło 166 000 osób.

Pliki do pobrania GK_27_11_2017_Czorny Piontek w GK_podusmowanie GK_27_11_2017_Czorny Piontek w GK_podusmowanie

Black Friday oswojony – Czorny Piontek i Czorny Weekend w Galerii Katowickiej

Nazwa „Black Friday”, największe na świecie święto zakupów i dzień wyprzedaży sklepowych, ma swoje źródła jeszcze w czasach gorączki złota w Stanach Zjednoczonych. W oparciu o ubiegłoroczne obserwacje przebiegu „Czarnego Piątku” w Polsce, Galeria Katowicka proponuje odwiedzającym lokalną wersję wydarzenia, z lekkim przymrużeniem oka. Czorny Piontek, a nawet cały Czorny Weekend, czyli Black Friday po naszymu, trwać będzie w dniach 24 – 26 listopada.

Pliki do pobrania GK_20_11_2017_Czorny Piontek w GK GK_20_11_2017_Czorny Piontek w GK

INNOWACYJNA FORMUŁA I 105 TYS. WIDZÓW NA KATOWICE FASHION WEEK W GALERII KATOWICKIEJ

Prawie 40 pokazów najnowszych kolekcji jesienno-zimowych nie na scenie, a bezpośrednio wśród klientów na pasażach centrum handlowego – to największe zaskoczenie ostatniej edycji Katowice Fashion Week, największego modowo – zakupowego wydarzenia na Śląsku. Na klientów czekały także darmowe porady stylistek dyżurujących w sklepach, wywiady z zaproszonymi ekspertami, wyjątkowe promocje do -70%, nagrody i karty podarunkowe za zakupy i tworzona na żywo elektryzująca muzyka. Po raz pierwszy udało się również zrealizować transmisję obrazu i dźwięku z wydarzenia w całym obiekcie. Innowacyjna formuła, którą zaproponowali organizatorzy, cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem – w ciągu dwóch dni Galerię Katowicką odwiedziło aż 105 tys. chętnych do skorzystania ze specjalnych promocji i konkursów sprzedażowych.

Pliki do pobrania GK_25_10_2017_podsumowanie KFW GK_25_10_2017_podsumowanie KFW

GALERIA KATOWICKA Z WYRÓŻNIENIEM SPECJALNYM NA 8. GALI PRCH RETAIL AWARDS

„Projekt Wyższy Poziom”, realizowany przez Galerię Katowicką, otrzymał Wyróżnienie Specjalne Jury 2017 prestiżowego konkursu, organizowanego przez Polską Radę Centrów Handlowych. Eksperci docenili przełomowość projektu i jego głęboką integrację z dziesiątkami tysięcy klientów, mieszkańców Katowic i całego regionu. Jury wybrało tylko jeden projekt spośród wszystkich zgłoszonych do 6 kategorii marketingowych.

Pliki do pobrania GK_16_10_2017_Wyróżnienie PRCH dla GK GK_16_10_2017_Wyróżnienie PRCH dla GK

MODA NA WYCIĄGNIĘCIE RĘKI – NADCHODZI NOWA ODSŁONA KATOWICE FASHION WEEK

Jakie są najnowsze trendy? Co ubrać, by wyglądać modnie i korzystnie? Na te pytania już niebawem znajdziemy odpowiedź podczas Katowice Fashion Week, święta mody i zakupów. Jesienna odsłona w Galerii Katowickiej będzie wyjątkowa – na mieszkańców Katowic i regionu czekać będą wydarzenia aż na trzech scenach, darmowe porady stylistek w sklepach, promocje do -70%, ponad 20 pokazów na pasażach dwóch pięter galerii, elektryzująca muzyka tworzona na żywo przez Doministry oraz transmisja dźwięku i obrazu w całym obiekcie. A to dopiero początek atrakcji!

Pliki do pobrania GK_12_10_2017_KFW w GK GK_12_10_2017_KFW w GK

GALERIA KATOWICKA SOLIDARNA Z CHORYMI NA MÓZGOWE PORAŻENIE DZIECIĘCE

6 października Galeria Katowicka podświetli się na zielono. Kolor ten jest symbolem nadziei oraz solidarności z chorymi na Mózgowe Porażenie Dziecięce. Tym sposobem centrum handlowe dołączy się do akcji #17milionów fundacji „Kolorowy świat”. Zielone budynki w całym kraju mają na celu zwrócić uwagę na problemy chorujących na MDP.

Pliki do pobrania GK_06_10_2017_Solidarni z MPD

I TY MOŻESZ UDZIELIĆ PIERWSZEJ POMOCY – WARSZTATY W GALERII KATOWICKIEJ

W sobotę, 7 października, Galeria Katowicka wraz ze Stowarzyszeniem Ratowniczym NEMO im. Marka Zielińskiego w Zabrzu zapraszają wszystkich chętnych na naukę pierwszej pomocy. Na parterze centrum handlowego (obok Lodomanii), zainicjowane zostaną scenki pokazujące przypadki utraty przytomności, zatrzymania krążenia czy napadu padaczkowego. Ratownicy ze Stowarzyszenia, krok po kroku, wytłumaczą, jak należy postępować w danej sytuacji i na co zwrócić szczególną uwagę, by komuś pomóc. Warsztaty z pierwszej pomocy rozpoczną się o godz. 16.30.

Pliki do pobrania GK_06_10_2017_Pierwsza pomoc w GK GK_06_10_2017_Pierwsza pomoc w GK

Podaj swój numer telefonu aby otrzymywać oferty specjalne
  • MĘŻCZYZNA
  • KOBIETA
CO MNIE INTERESUJE
Zapoznałam/-łem się z treścią Regulaminu.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Projekt Katowice spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (adres: Aleja Jana Pawła II 27, 00-867 Warszawa) w celu otrzymywania newslettera Galerii Katowickiej.

Zostałam/-łem poinformowana/-ny, że podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu otrzymywania newslettera Galerii Katowickiej. Zostałam/-łem poinformowana/-ny o przysługujących mi prawach, tj. prawie dostępu do moich danych, uzupełnienia, uaktualnienia lub sprostowania moich danych, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Projekt Katowice spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (adres: Aleja Jana Pawła II 27, 00-867 Warszawa) w celach marketingowych, w szczególności wyrażam zgodę na przesyłanie na podany przeze mnie adres e-mail i numer telefonu treści marketingowych i informacji handlowych.

Zostałam/-łem poinformowana/-ny, że podanie danych jest dobrowolne. Zostałam/-łem poinformowana/-ny o przysługujących mi prawach, tj. prawie dostępu do moich danych, uzupełnienia, uaktualnienia lub sprostowania moich danych, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania.