newsletter

Galeria Katowicka

GK_header-press-room-DAWID-1884x866

INNOWACYJNA FORMUŁA I 105 TYS. WIDZÓW NA KATOWICE FASHION WEEK W GALERII KATOWICKIEJ

Prawie 40 pokazów najnowszych kolekcji jesienno-zimowych nie na scenie, a bezpośrednio wśród klientów na pasażach centrum handlowego – to największe zaskoczenie ostatniej edycji Katowice Fashion Week, największego modowo – zakupowego wydarzenia na Śląsku. Na klientów czekały także darmowe porady stylistek dyżurujących w sklepach, wywiady z zaproszonymi ekspertami, wyjątkowe promocje do -70%, nagrody i karty podarunkowe za zakupy i tworzona na żywo elektryzująca muzyka. Po raz pierwszy udało się również zrealizować transmisję obrazu i dźwięku z wydarzenia w całym obiekcie. Innowacyjna formuła, którą zaproponowali organizatorzy, cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem – w ciągu dwóch dni Galerię Katowicką odwiedziło aż 105 tys. chętnych do skorzystania ze specjalnych promocji i konkursów sprzedażowych.

Pliki do pobrania GK_25_10_2017_podsumowanie KFW GK_25_10_2017_podsumowanie KFW

GALERIA KATOWICKA Z WYRÓŻNIENIEM SPECJALNYM NA 8. GALI PRCH RETAIL AWARDS

„Projekt Wyższy Poziom”, realizowany przez Galerię Katowicką, otrzymał Wyróżnienie Specjalne Jury 2017 prestiżowego konkursu, organizowanego przez Polską Radę Centrów Handlowych. Eksperci docenili przełomowość projektu i jego głęboką integrację z dziesiątkami tysięcy klientów, mieszkańców Katowic i całego regionu. Jury wybrało tylko jeden projekt spośród wszystkich zgłoszonych do 6 kategorii marketingowych.

Pliki do pobrania GK_16_10_2017_Wyróżnienie PRCH dla GK GK_16_10_2017_Wyróżnienie PRCH dla GK

MODA NA WYCIĄGNIĘCIE RĘKI – NADCHODZI NOWA ODSŁONA KATOWICE FASHION WEEK

Jakie są najnowsze trendy? Co ubrać, by wyglądać modnie i korzystnie? Na te pytania już niebawem znajdziemy odpowiedź podczas Katowice Fashion Week, święta mody i zakupów. Jesienna odsłona w Galerii Katowickiej będzie wyjątkowa – na mieszkańców Katowic i regionu czekać będą wydarzenia aż na trzech scenach, darmowe porady stylistek w sklepach, promocje do -70%, ponad 20 pokazów na pasażach dwóch pięter galerii, elektryzująca muzyka tworzona na żywo przez Doministry oraz transmisja dźwięku i obrazu w całym obiekcie. A to dopiero początek atrakcji!

Pliki do pobrania GK_12_10_2017_KFW w GK GK_12_10_2017_KFW w GK

GALERIA KATOWICKA SOLIDARNA Z CHORYMI NA MÓZGOWE PORAŻENIE DZIECIĘCE

6 października Galeria Katowicka podświetli się na zielono. Kolor ten jest symbolem nadziei oraz solidarności z chorymi na Mózgowe Porażenie Dziecięce. Tym sposobem centrum handlowe dołączy się do akcji #17milionów fundacji „Kolorowy świat”. Zielone budynki w całym kraju mają na celu zwrócić uwagę na problemy chorujących na MDP.

Pliki do pobrania GK_06_10_2017_Solidarni z MPD

I TY MOŻESZ UDZIELIĆ PIERWSZEJ POMOCY – WARSZTATY W GALERII KATOWICKIEJ

W sobotę, 7 października, Galeria Katowicka wraz ze Stowarzyszeniem Ratowniczym NEMO im. Marka Zielińskiego w Zabrzu zapraszają wszystkich chętnych na naukę pierwszej pomocy. Na parterze centrum handlowego (obok Lodomanii), zainicjowane zostaną scenki pokazujące przypadki utraty przytomności, zatrzymania krążenia czy napadu padaczkowego. Ratownicy ze Stowarzyszenia, krok po kroku, wytłumaczą, jak należy postępować w danej sytuacji i na co zwrócić szczególną uwagę, by komuś pomóc. Warsztaty z pierwszej pomocy rozpoczną się o godz. 16.30.

Pliki do pobrania GK_06_10_2017_Pierwsza pomoc w GK GK_06_10_2017_Pierwsza pomoc w GK

FASCYNUJĄCA PODRÓŻ DO WNĘTRZA ORGANIZMU – WIRTUALNA RZECZYWISTOŚĆ, BAYLAB I KRWIOBUS POD GALERIĄ KATOWICKĄ!

Tego nie można przegapić! W środę, 27 września, w godz. 10.00 – 17.00 pod Galerią Katowicką pojawi się BAYLAB, multimedialny salon popularnonaukowy. To drugie (po Niemczech) takie miejsce w Europie, na co dzień działające w Warszawie, ale tego dnia będzie w Katowicach. Za pomocą VR będzie tu można odbyć niezapomnianą podróż do wnętrza ludzkiego organizmu. Równocześnie odbywać się będzie akcja oddawania krwi w specjalistycznym „krwiobusie”, który zaparkuje na Placu Szewczyka.

Pliki do pobrania GK_26_09_2017_Baylab i krwiobus w GK GK_26_09_2017_Baylab i krwiobus w GK

POD GALERIĄ KATOWICKĄ RUSZA PUNKT ŁADOWANIA SAMOCHODÓW ELEKTRYCZNYCH Z USŁUGĄ CARSHARINGOWĄ

19 września to dzień inauguracji pierwszej na Śląsku uniwersalnej stacji ładowania samochodów elektrycznych w centrum handlowym, połączony ze startem aplikacji carsharingowej dla tego typu pojazdów. Na podziemnym parkingu Galerii Katowickiej znajdują się cztery miejsca postojowe dla aut z elektrycznym napędem. Jednocześnie, do 21 września, każdy chętny będzie mógł nie tylko zobaczyć elektryczne BMW i3 czy Teslę S, ale i usiąść za ich kierownicą, a także porozmawiać z przedstawicielami marki GreenGooTM, zajmującej się popularyzowaniem elektromobilnego transportu.

Pliki do pobrania GK_18_09_2017_punk ladowania w GK GK_18_09_2017_punk ladowania w GK

PRZYJDŹ I POMÓŻ – SOBIE I INNYM. FAMILY ACTIVE DAY W GALERII KATOWICKIEJ

Na Family Active Day, który odbędzie się 2 września, Galeria Katowicka zaprasza na Plac Szewczyka. Trzecia już odsłona wydarzenia, będącego rozgrzewką przed zbliżającymi się targami FitLife Expo 2017, skierowana jest szczególnie do rodzin. Zaplanowano szereg aktywności, konkursów, zabaw i nietypowych konkurencji, a także bezpieczny tor Crossfit dla najmłodszych. Gościem specjalnym będzie „Warszawski Koks”, niezwykle popularni ambasadorzy naturalnej kulturystyki i fitnessu, znani m.in. z kanału YouTube. Dodatkowo, biorąc udział w akcji, można będzie pomóc zwierzętom, podopiecznym Fundacji Przystanek Schronisko.

Pliki do pobrania GK_30_08_2017_family day w GK GK_30_08_2017_family day w GK

PROSTO DO METY – TRASĄ PIĘTNASTKI

Biegać każdy może? Oczywiście, że tak! A taka możliwość pojawi się już 9 września, podczas trzeciej edycji biegu „15tka z Sosnowca do Katowic”, łączącego obydwa miasta. Start biegu na dystansie – oczywiście – 15 km zlokalizowany będzie w sosnowieckim Parku Sieleckim. Meta stanie na Placu Szewczyka bezpośrednio przed Galerią Katowicką. Rozgrzewkę przed rozpoczęciem poprowadzi wielokrotna medalistka Mistrzostw Polski i członkini Kadry Narodowej, Sandra Michalak.

Pliki do pobrania GK_27_08_2017_bieg 15 GK_27_08_2017_bieg 15

RADOSNE POWROTY DO SZKOŁY Z GALERIĄ KATOWICKĄ

W związku ze zbliżającym się rokiem szkolnym, Galeria Katowicka przygotowała wyjątkową akcję „Radosne Powroty”. W ramach projektu centrum handlowe proponuje swoim klientom wiele promocji, rabatów i zniżek na artykuły, które przydadzą się każdemu uczniowi. Ponadto, w programie lojalnościowym, do bieżących nagród, które można odbierać w zamian za zgromadzone punkty, dołączyły akcesoria, które już od września posłużą najmłodszym do nauki i umilą im pobyt w szkole.

Pliki do pobrania GK_24_08_2017_Radosne powroty

Podaj swój numer telefonu aby otrzymywać oferty specjalne
  • MĘŻCZYZNA
  • KOBIETA
CO MNIE INTERESUJE
Zapoznałam/-łem się z treścią Regulaminu.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Projekt Katowice spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (adres: Aleja Jana Pawła II 27, 00-867 Warszawa) w celu otrzymywania newslettera Galerii Katowickiej.

Zostałam/-łem poinformowana/-ny, że podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu otrzymywania newslettera Galerii Katowickiej. Zostałam/-łem poinformowana/-ny o przysługujących mi prawach, tj. prawie dostępu do moich danych, uzupełnienia, uaktualnienia lub sprostowania moich danych, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Projekt Katowice spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (adres: Aleja Jana Pawła II 27, 00-867 Warszawa) w celach marketingowych, w szczególności wyrażam zgodę na przesyłanie na podany przeze mnie adres e-mail i numer telefonu treści marketingowych i informacji handlowych.

Zostałam/-łem poinformowana/-ny, że podanie danych jest dobrowolne. Zostałam/-łem poinformowana/-ny o przysługujących mi prawach, tj. prawie dostępu do moich danych, uzupełnienia, uaktualnienia lub sprostowania moich danych, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania.